blidö part 2

Hellu!
 
Här kommer lite fler bilder från helgen på Blidö!
Hedda ser ut som en liten sjöjungfru, hur söt som helst!
Ser skönt ut?
Lite mysigt häng vid stenbryggan med hallonsaft, jordgubbar och kakor!
 
Mysisar!!
Vi avslutade kvällen med lite smores grillning och mer jordgubbar och choklad!
Några av Heddas bilder från blomster plockningen :)
 
Fler bilder från söndagen har ni redan sett då det var då vi var och plockade blommor. Vi hade det i alla fall hur trevligt som helst, dessa tjejer har verkligen gjort mitt första gymnasieår tusen gånger bättre. Det blir en repris på detta i Augusti då vi alla ska ner till Frida på Gotland, längtar redan!!
 
Ha en fin fredag hörrni, detta är tidsinställt för jag är påväg till Göteborg över helgen!!
 
Kram!

ett hej innan götet

Hej!!
 
Imorgon bitti tidigt åker vi ner till Göteborg. Trots att jag har släkt som bor nära har jag aldrig egentligen upptäckt Göteborg inne i centrum mer än Liseberg i princip, så det ska bli jättekul! Självklart följer kameran med. Dessvärre vankas det regn enligt väderleksrapporten men man får hoppas på att det ändrar sig...
 
Planen är i alla fall Liseberg imorgon eftermiddag och sedan middag ute, och på lördag vet jag i alla fall att vi ska käka räkmacka i Gothia Tower och så ska vi ju på min mosters 40-års fest. Annars ska vi också såklart gå på avenyn och åka paddan runt Göteborg. Det är i alla fall så vi har tänkt hittills så får vi se om något annat skoj händer också!
 
Jag skriver sällan om vardagen så jag kan ju säga att jag idag har haft en supermysig dag med min syster! Först var ju jag i USA, och sen åkte hon upp till Norrland så vi har knappt setts mer än i förbifarten på en månad. Så jag hade saknat henne. Vi tog en promenad till Vällingby och åt på re:bel kitchen (för övrigt jättegott) och sen har vi traskat runt och bara myst.
 
asiatiskt inspirerat med "bowl" konceptet
 
Hoppas ni får en härlig helg, jag har tidsinställt inlägg åt er de kommande dagarna så glöm inte att kika in i alla fall! 
Kramis

bortprioritera

Hej finisar!
 
Jag har insett den senaste tiden hur jag har bortprioriterat löpningen. Alltså, jag springer ju fram och tillbaka till gymmet varenda dag, men annars har mitt upplägg under året varit ett långdistans pass i veckan, bara. I USA sprang jag mellan 5-10 mil i veckan, då jag sprang 5-6 dagar i veckan, och bara fokuserade på det. Jag älskade verkligen långdistanserna, och det gör jag fortfarande, men ändå så bortprioriterar jag det.
 
Jag tror det är för att jag aldrig haft mål med löpningen. Eller, visst är det kul att springa milen så fort jag kan eller pressa mig till att springa de där extra kilometrarna för att jag vet att jag kan, men allt som oftast är min löpning kravlös. Jag har sprungit för att jag tycker att det är kul, för att det rensar hjärnan, och för att det är skönt att komma ut ett par timmar. Jag brukar sällan bry mig om tider och springer allt som oftast inte en specifik distans utan mer beroende på hur länge jag känner att jag vill. Låter härligt, inte sant? Men det gör också att jag aldrig kommer framåt. Det är samma tempo, samma distanser på ett ungefär, och kommer sällan med förbättringar. Men jag vet inte om jag har ambitioner till att bli bättre heller? Det ända målet jag har är att fixa ett marathon nästa sommar.
 
Med styrketräningen hade jag som mål att bli stark och ser ju resultat, så det kanske är därför det har blivit min prioritet i år. Det roliga är att jag egentligen bara började styrketräna för att få viktökning på "rätt" ställen som min ätstörda hjärna var så mån om, och sen skulle jag få öka antalet löppass igen. För när jag skulle upp i vikt begränsades jag till endast ett pass i veckan, och det har jag varit fast i under resten av året.
 
Det är inte så att jag har slutat tycka om att springa, jag älskar det fortfarande - men jag tror att mitt beroende av löpningen tidigare berodde på kaloriförbrukningen snarare än den sköna känslan. Visst tyckte jag om att springa förut med, men anledningen till att jag började intressera mig för långdistans hade ju defintivt att göra med energiåtgången för dessa pass. Så anledningen till varför jag inte löptränar som en tok längre är kanske för att jag inte längre prioriterar att förbruka så mycket kalorier som möjligt, utan snarare att utvinna något mentalt från träningspasset. Och det gör jag med styrketräning med.

Men i höst blir det Sthlm Halvmara! Så lite får jag nog öka på löpträningen i sommar ;)
 
Kramis
Innan mitt förra långdistanspass som var för en månad sedan... visst har jag en snygg outfit HAHAHA


Jag heter Julia och är en 18 årig tjej från Stockholm som går humanistiska linjen på Kungsholmens Gymnasium. Jag har under det senaste året kämpat för att bli frisk från min ortorexi och här i bloggen får du läsa om bland annat det, men även hälsa, träning, fotografi och mat.