toppar och dalar

Hej finaste ni!
 
De senaste veckorna har humöret verkligen varit fram och tillbaka, och med humöret även hjärnspökena. Stundvis känns allt så jobbigt att hela resan känns omöjlig och ibland är motivationen på topp med peppande tankar och stor aptit.
 
Just förra veckan kändes extra svår av någon anledning. Jag blev tillbakakastad in i vardagen och allt var den innebar vilket kanske blev en slags chock och stress samtidigt som jag gladdes jättemycket över det. Denna vecka har börjat bättre, och efter en väldigt bra helg var jag knappt trött efter en skoldag på nästan 9 timmar igår. Idag slog tröttheten in igen, men jag är inte nedstämd. Trött och utmattad är jag så gott som alltid efter en dag oavsett, men som sagt, jag känner mig bättre och starkare denna vecka.
 
Imorgon ska jag tillbaka till min terapeut igen efter sommaren. Som jag nämnt några gånger nu har jag ju fått en del insikter som defintivt behöver diskuteras och jobbas på så det får jag lösa denna höst.
 
Jag hoppas att motivationen vänder och blir stark snart igen. Den är nog påväg dit. Ingen sa att resan skulle vara enkel. Och nej, det är den inte heller. Men jag ger aldrig upp, för då blir jag fast resten av livet. Även om saker känns pissjobbigt ibland får man gråta ut lite om det och sen kämpa vidare. Det är min allmäna livsfilosofi.
 
Jag hoppas ni får en fortsatt fin vecka, vi hörs!
 
 

la escuela

Hej vänner!
 
Nu när skolan är igång igen lär det bli glesare inlägg, men fortsätt att kika in ändå!
 
Som jag nämnde var jag väldigt taggad för att börja skolan igen, gnugga hjärnan med kunskap, och få träffa mina vänner varenda dag. Jag har även blivit motbevisad angående naturkunskapen som jag trodde skulle bli en pina, men icke då - det verkar som om det mest kommer handla om biologi vilket jag faktiskt gillar. Samtliga av mina nya lärare verkar också bra, och jag är så sjukt laddad för att börja med franskan igen! Det blir jättekul tycker jag.
 
Spanskan är det enda jag känner mig lite negativ inför, eftersom jag har en mental spärr när det kommer till det muntliga. Jag har provat att prata med mig själv framför spegeln och allt möjligt och det funkar, men när jag ska prata framför klass och framför allt lärare får jag absolut tunghäfta och låter som om jag inte kan prata alls. Jobbigt, och det gör mig omotiverad. Jag får försöka leta en ny taktik för att bli mer bekväm med talet.
 
I övrigt då - energinivåerna är inte toppen eftersom jag inte hunnit äta lika mycket som jag kunde under lovet. Dagarna är längre, och mycket energi går åt vilket gör att jag blir helt slut både fysiskt och mentalt. Måste därför försöka fokusera på att käka mer de kommande veckorna så att jag inte bryter ihop i slutet av dagen (vilket jag gjorde igår, och då hade jag ändå inte ens tränat!)
 
Precis som förra året kommer min prio ett vara mitt personliga välmående, annars kan jag inte prestera i alla fall. Det gick ju i alla fall bra förra året så det ska nog gå finfint även i år.
 
Ha det gött så hörs vi!
 
 

jag har världens bästa vänner

Hej fina ni!
 
Nu har jag varit 18 år i en dag och so far I like it. Konstigt bara att man är sin egna vårdnadshavare numera och grejer, föräldrarna kan inte lägga näsan i blöt när det kommer till något alls angående det mesta. Jag får göra vad jag vill, fast, jag bor ju ändå under deras tak så de bestämmer ju ganska mycket ändå ;)
 
Min födelsedag blev lyckad i alla fall, jag tatuerade mig och blev SUPERNÖJD, jag fick in ett träningspass som gjorde mig glad och åt en god middag på Publico med familjen. Avslutade med en raw food Twix från Reload. Inte helt fy skam, trots att jag inte gillar att fylla år egentligen.
 
Som jag nämnde i gårdagens inlägg så hade mina fina vänner ordnat en liten överraskning till mig i måndags kväll. Allt jag fick veta var att jag skulle möta dem i Slussen kvart över fem...
 
 
... och jag fick på mig en ögonbindel och blev ledd till an unknown place...
 
 
Som visade sig vara Hermans! Jag har velat gå dit sååå länge och mina observanta vänner hade hört mig säga det så de tog mig dit och bjöd mig på middag, hur gulligt? Det är en bufférestaurang som bara serverar vegansk mat. Supergott verkligen!!
 
 
... men det roliga var inte över än, de överraskade mig även med ett paket. Och oj vad jag blev chockad, för det var nämligen en ryggsäck där i, en Fjällräven Kånken!! Hela vårt gäng äger en (förutom jag då tidigare) så nu har jag också en, haha. Så himla generöst och jag blev så glad och tacksam!
 
 
Jag och mina favoriter minus Frida som fotade hela kvällen. Tack för allt hörrni, tack för att ni gör mina dagar, tack för att ni finns, och tack för att ni är världens bästa vänner. Ser fram emot två gymnasieår till mer er, love you<3
 
Ha det bäst så länge, KRAM


Jag heter Julia och är en 18 årig tjej från Stockholm som går humanistiska linjen på Kungsholmens Gymnasium. Jag har under det senaste året kämpat för att bli frisk från min ortorexi och här i bloggen får du läsa om bland annat det, men även hälsa, träning, fotografi och mat.