18

Idag är dagen jag blir 18, myndig och i stort sett vuxen. Trots att jag har känt mig ganska vuxen i flera år, är jag ju ändå inte riktigt där än mentalt... tur att jag inte behöver flytta hemifrån och klara mig själv riktigt än ;)
 
Planerna för dagen är inte många och väldigt simpla, men det är skönt såhär innan skolan börjar imorgon. Jag är inte en som är mycket för överraskningar och födelsedagar i alla fall, även om jag måste säga att jag har VÄRLDENS FINASTE BÄSTASTE vänner som hade en överraskningsgrej för mig igår... men mer om det i ett annat inlägg!
 
Jag ska i alla fall skaffa min tatuering idag och ikväll ska vi gå på restaurang. Härligt och avslappnat.
 
Dags att påbörja mitt artonde levnadsår. Och som jag alltid säger och hoppas - det ska bli det bästa.
 
lite bilder på en ascool mini mig ;)
 
Kram

visby

Hej fina ni, idag fortsätter vi med Gotlands bilder!
 
En dag åkte vi in till Visby. Jag var endast där under en eftermiddag för 6 år sedan när vi var på klassresa, så det var kul att se, speciellt med kameran! Otroligt mysig liten stad med pittoreska hus och fina gränder.
 
ett mysigt hipsterkafé
 
 
kyrkan
 
 
fina anna
 
 
mästerfotografen hedda
 
 
lite andra mysiga vyer i denna stad
 
 
Vi käkade lunch på en pizzeria, fast jag och Hillevi köpte pokébowls, och så strosade vi runt i hela staden, fick se biblioteket, och avrundade med en glass nere i hamnen på Glassmagasinet. Så då har man sett Visby!
 
Kram

inte redo

Hej finaste ni! 
 
Är det inte konstigt hur kroppen reagerar på vissa saker... Nu när vi var på Gotland förväntade jag mig att få tillbaka mensen igen. Och ja, tre dagar efter jag hade avslutat min kur av Primolut Nor kom den. Det kändes konstigt och ovant såhär efter två år, men nog kom den. Dock har min kropp totalkapitulerat och signalerar att den inte alls var redo för detta genom att låta mig frysa helt otroligt mycket, samt tröttat ner mig rejält.
 
De första dagarna frös jag på en nivå som jag inte mött sedan jag var nere på 44 kg.
 
Slump? Kanske. Eller så sänker kroppen en annan funktion för att jag ska kunna ha mensen då den fortfarande är inställd på att jag har energibrist. Kanske har jag det, kanske har jag inte det. Men kroppen reagerade i alla fall.
 
P-pillerna som jag måste ta för att fortsätta gör inte saken bättre med hormonrubbningarna som gjort hjärnspökena mer påtagliga och mig själv mer osäker och deppig för tillfället.
 
Och så kände jag mig helt utmattad. Kunde somna vilken sekund som helst känns det som och benen värkte. Allt detta i samband med den välkända lingonveckan.
 
Oh well. Kanske var inte min kropp redo.
 
Kram
 
photocredz till heddz


Jag heter Julia och är en 18 årig tjej från Stockholm som går humanistiska linjen på Kungsholmens Gymnasium. Jag har under det senaste året kämpat för att bli frisk från min ortorexi och här i bloggen får du läsa om bland annat det, men även hälsa, träning, fotografi och mat.